|
SOTTP Laugh. Cry. Share the pants.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zuz@
Członkini stowarzysznia
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Forks :*
|
Wysłany: Czw 18:50, 23 Lut 2006 Temat postu: Wklejanie zdjęć i nie tylko |
|
|
Mamy wiele nowych użytkowników i niektórzy moga miec problem z wklejeniem zdjęc do postów. Jest to bardzo proste. Chciałam tu tez poruszyc temat ustawiania ikonek i obrazków w podpisach. Było to już pisane ,ale teraz wszystko będzie w widocznym i jednym miejscu
Obrazki w postach
Pisząc jakąs wiadomość możecie chcieć np. wkleić zdjęcie kogoś, dodać foty do galerii. Zeby to zrobić wchodzicie na strone [link widoczny dla zalogowanych] . Tam ,gdzie pisze upload jest przycisk "przeglądaj" i tam szukacie zdjęcia na swoim kompie ,które chcecie dodac. Jesli jest bardzo duże to zaznaczacie "resize image?" i zaznaczacie 320x240(for websites and email). taka wielkość jest najlepsza ,zeby nie było bałagany na forum Potem naciskacie "host it". Kiedy wyświetli wam sie strona i macie duzo linków zaznaczacie ten ,który jest koło "Direct link to image"-zwykle jest na końcu . Link z tamtad wklejacie pisząc post pomiedzy znakiami [img][/img] i zdjęcie gotowe
Ustawianie ikonek
Yo również jest bardzo proste W swoim profilu, na samym dole, macie "Panel kontrolny emblematów". Tam w "Wyślij Emblemat z twojego komputera:" naciskacie przeglądaj i wybieracie ikonke z kompa. Bywa ,ze jest wieksza niż 10 kb. Wtedy postępujecie podobnie ,ajk ze zdjęciami. Wchodzicie na [link widoczny dla zalogowanych] wybieracie ikonke z kompa, naciskacie host it(tylko nie zaznaczjcie"resize image?"), bierzecie link z Direct link to image i wklejacie link tu:Odnośnik do zewnętrznego Emblematu.(bez znaków [img] )
Jesli chodzi o obrazek w podpisie to postępujecie idenycznie ,jak z obrazkiem w poście tylko ,ze wklejacie to w profilu w "Podpis:", również między znakami [img][/img]
Mam nadzieje ,ze pomogłam wszystkim potrzebującym. W razie problemów piszcie [/u]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zuz@
Członkini stowarzysznia
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Forks :*
|
Wysłany: Sob 15:09, 11 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Jeszcze chciałam dodac coś czego nie napisałam na początku
Chodzi o obrazki w postach. Jak wiadomo napisałam ,że kiedy są duże zmniejszamy je. Jest tez inny sposób...Może zrobić tak ,ze na forum będzie widać tylko miniaturkę ,a po naciśnięciu na nią forumowiczom otowrzy się fota w większym oknie. Wiem ,ze to tak pokręcenie brzmi a,le macie tego przykład w galerii forumowiczów
Zeby to zrobić postępujecie tak samo ,jak pisałam tylko, że zamiast brać linka z "Direct link to image" bierzemy link z "Thumbnail for forums (1)" . Wklejamy to do posta i już A i NIE dajemy linka między znakami [img][/img]!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|